Nieuws
7jun
Nieuwe e-learning-modules voor de zorg

Zorgleren.nl lanceert een groot aantal nieuwe e-learning-modules. De modules zijn bedoeld voor medewerkers in ziekenhuizen en zorginstellingen en gericht op de Voorbehouden Risicovolle Handelingen.

Naast de nieuwe VRH-modules is ook een aantal andere modules beschikbaar, zoals Datalekken, Urgentiedenken, Medicatie toedienen en Werken met het Omaha System – Intramuraal. Vrijwel alle modules zijn ontwikkeld door The Competence Group (TCG):

• Bloedglucosewaarde bepalen via vingerprik
• Externe katheter aanbrengen
• Feces, urine en sputum afnemen voor onderzoek
• Hechtingen en agraves verwijderen
• Rectumcanule inbrengen
• Subcutane canule inbrengen en verzorgen
• Vitale functies meten (E-learning van de maand!)

Op korte termijn eveneens nieuw beschikbaar: Insuline toedienen met een insulinepen, Medicatie toedienen, Suprapubische katheter verwisselen en verzorgen, Zuurstof toedienen. Meer weten over genoemde modules? Neem contact op via (030) 256 56 25.

23may
Datalekken
De autoriteit persoonsgegevens verzamelt alle meldingen van ernstig datalekken. 30% van de meldingen komen uit de Zorg en Welzijn sector. Niet alle datalekken zijn even ernstig. In veel gevallen gaat het om gegevens die per ongeluk bij iemand anders terecht zijn gekomen. Privacy gevoelige gegevens mogen niet op straat belanden. In de Zorg en Welzijn werken we met gevoelige gegevens, dat vraagt om extra bewustwording.
Hoofddoelstelling
Bewustwording van mogelijke datalekken op jouw werkplek. Je leert mogelijke datalekken herkennen en krijgt handige tips om datalekken te voorkomen.
Opbouw 
De cursus bestaat uit een korte inleiding. Hierna vier oefencasussen.
6mar
RAPP ICF Revalidatiezorg

Zorgcommunicatie is de manier waarop we binnen het behandelteam met elkaar en met de patiënt communiceren. 
Om zorgcommunicatie te faciliteren is het belangrijk dat we een gemeenschappelijke taal spreken. De RAPP-methodiek en het ICF(-CY) classificatiemodel ondersteunen hierbij.

Voor wie:
Alle leden van het behandelteam binnen de RAP-methodiek. Dit zijn onder andere: revalidatiearts (voorzitter van de bespreking), alle behandelaren (therapeuten) en bepaalde leden van het verpleegteam die rapporteren.

Leerdoel
Aan het einde van deze e-learning kun je de stappen van de RAPP-methodiek en het ICF-classificatiemodel toepassen binnen de zorgcommunicatie.

1mar
palliatieve zorg verlenen

De e-learning ‘Palliatieve zorg verlenen’ gaat in op het benaderen van de zorgvrager en zijn naasten, en op het behandelen van symptomen. Er is daarbij  aandacht voor het fysieke, het psychische, het sociale en het spirituele domein. De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod: wat is palliatieve zorg; communiceren over wensen, levensvragen en emoties; vocht en voeding; de stervensfase; symptomen van de stervensfase; een verstoorde stervensfase; palliatieve sedatie. 

Voor wie 
Zorgverleners die ongeneeslijk zieke zorgvragers en hun naasten verzorgen in een hospice, verpleeghuis, verzorgingshuis of in de thuissituatie.
 

19jan
Een gemotiveerde patiënt/cliënt in 10 minuten

Hoe krijg je de patiënt/cliënt al tijdens het consult in beweging en enthousiast voor zijn eigen herstel? In de nieuwe training 'Gedragsverandering in 10 minuten' leer je de fijne kneepjes!

De training is gebaseerd op de techniek van Motivational Interviewing. Met deze techniek kun je bij patiënten binnen 10 minuten motivatie voor verandering opwekken. Het resultaat: tijdbesparing, betrokken patiënten, betere patiëntrelaties en reductie van het aantal draaideurpatiënten. De training combineert e-learning met praktijktraining, zodat je in korte tijd extra veel leert. Wij bieden de training aan in samenwerking met Christelcare. Accreditatie: KNGF, KNMG, NVDA, NVvPO en V&VN. Kijk voor data, locaties en prijzen op de inschrijfpagina.

 
25sep
Nieuwe module: Epilepsie en verstandelijk gehandicapten

Epilepsie is de meest voorkomende chronische neurologische aandoening. In Nederland heeft ongeveer één op de honderdvijftig mensen een vorm van epilepsie. Die verhouding is bij mensen met een verstandelijke beperking zelfs één op de drie.


Na het volgen van de cursus “Epilepsie en verstandelijk gehandicapten” kunt u diverse vormen van epilepsie herkennen die bij verstandelijk gehandicapten kunnen optreden. Ook weet u welke stappen u kunt ondernemen in de behandeling van een epileptische aanval en bent u bekend met de status epilepticus bij deze patiëntgroep.

https://www.youtube.com/watch?v=W67KB6iV8r8&feature=youtu.be

17jun
Stoma zorg

Stomazorg bieden aan uw client. Hoe doe ik dat? Na het volgen van deze e-learning cursus bent u in staat om op de juiste wijze stomazorg te verlenen. U kent de stappen, de materialen en de aandachtspunten waar u op moet letten. Aan bod komt ook het leven met een stoma, de anatomie, darmstoma en urine stoma. We hanteren de verzorgingsstappen volgens Vilans.

29apr
Nieuw: Werken met het Omaha System

Gaat uw instelling werken met het Omaha System? Goed nieuws: wij ontwikkelen een e-learning-module Werken met het Omaha System, welke op korte termijn beschikbaar komt. Met de opgedane kennis uit deze module kunnen uw medewerkers het Omaha System professioneel in de eigen, dagelijkse praktijk toepassen.

Het Omaha System is een classificatiesysteem, terminologie- en codestelsel voor medewerkers in de zorg- en welzijnssector. Het lesmateriaal van deze module is gericht op medewerkers in de langdurige zorg en de wijkdiensten. Volgt u deze module, dan kunt u het Omaha System toepassen voor het classificeren van uw eigen cliënten.

Youtube preview


De module begint met een quiz die uw eventuele voorkennis van het Omaha System in kaart brengt. Daarna krijgt u uitleg over de stappen in het Omaha System en maakt u kennis met ‘mevrouw Van Dalen’: op deze fictieve persoon kunt u het Omaha System toepassen via een casus met opdrachten. De module heeft ‘ervarend leren’ als uitgangspunt en ondersteYouTube Omaha Systemunt u in uw methodisch verpleegkundige proces. De module sluit af met een toets. Tevens krijgt u toegang tot een Vraag- en Antwoordgedeelte over de Omaha-systematiek. Bekijk hier de YouTube preview van deze boeiende e-learning!

Partner Omaha System Support Nederland

Wij zijn door de Stichting Omaha System Support gecertificeerd voor de overdracht van kennis rond het Omaha System. U kunt onze module ook volgen in combinatie met een dagdeel klassikale training van ZorgvoorKennis. Maakt u gebruik van ons e-learning-pakket Zorg Leren Unlimited? Dan wordt de module Omaha System door ons toegevoegd. Wilt u deze module aan al uw medewerkers aanbieden? Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met u op. Direct meer weten? Bel tijdens kantooruren (030) 256 56 25.

2feb
Welkom op Zorgleren.nl: e-learning voor de zorg

Met deze site beschikt u als zorgprofessional over tientallen geaccrediteerde e-learning-modules. De inhoud van deze modules is gericht op verpleegkundigen en verzorgenden (niveau 3-4). De modules zijn geaccrediteerd door V&VN. U betaalt met iDEAL en u kunt direct aan de slag, zonder dagenlang te wachten. Bent u opleider in de zorgsector? Dan kunt u tegen kostprijs en tegen 0% BTW grootschalig modules inkopen.

Niet wachten, direct leren


“Deze website vormt een toegankelijke entree tot onze modules”, meldt Zorg Leren coördinator Mireille Boonstra. “Iedereen die met e-learning voor de zorg aan de slag wil, kan op deze website terecht. Wachten tot u eindelijk een login krijgt is niet nodig: u kunt direct beginnen met leren, in een persoonlijke leeromgeving. Bent u geslaagd, dan krijgt u een certificaat op naam. Inkopers hebben een transparant overzicht van alle voor de zorg beschikbare modules en direct toegang tot een eigen vertegenwoordiger van het Zorg Leren Netwerk.

9dec
Nieuw: E-learning Veilig werken met medische techologie

Het Maastricht UMC+ en het UMC Utrecht ontwikkelden samen met The Competence Group (TCG) en het Zorg Leren Netwerk de e-learning-module ‘Veilig werken met medische technologie’. De ontwikkeling van deze module hangt samen met het Convenant Veilige Toepassing Medische Technologie.

Ziekenhuismedewerkers maken zich met deze module verder bewust van de risico’s van werken met medische technologie. Enkele kenmerken:

  • De module is fris en aantrekkelijk vormgegeven
  • Inclusief zes casussen uit de dagelijkse ziekenhuispraktijk
  • Belicht de veiligheidsaspecten voor de medewerker vanuit verschillende rollen
  • Gebaseerd op de bevindingen van het ECRI Institute en de IGZ in het kader van het convenant
  • Dynamisch van opzet

Meer informatie in de modulekaart of via een demonstratie van TCG: bel tijdens kantooruren (030) 256 56 25 of stuur een e-mail naar info@zorgleren.nl 

Abonneer op nieuwsbrief

* Deze velden zijn verplicht