Acute zorg en VRH

Naar categorie
Compressief zwachtelen
Tijdsduur: 2 uur
Accreditatie: 1
Geldigheidsduur: 365 dagen

Inleiding module

Zwachtelen omvat de behandeling van oedeem met een verband, meestal toegepast aan de benen. Het verband zorgt voor drukverhoging in het weefsel, waardoor vocht uit het weefsel wordt gedreven. Is het vocht weggezwachteld, dan kunnen therapeutische elastische kousen worden aangemeten. Compressief zwachtelen verbetert de doorbloeding op korte termijn.

Doel
Na het volgen van deze e-learning-training heb je kennis over en inzicht in de anatomie en fysiologie, indicaties, verschijnselen, contra-indicaties, materialen, technieken en complicaties in relatie tot compressief zwachtelen. Ook kun je de cliënt professioneel over compressief zwachtelen informeren.

Inhoud
Het accent van deze training ligt op de aandachtspunten bij compressief zwachtelen van een cliënt volgens de CBO-methode. Deze methode sluit ook aan bij Vilans. In deze onderdelen is ook algemene basiskennis van de anatomie, fysiologie en pathologie over de het veneus-, lymfatisch- en arteriële stelsel verwerkt. De inhoud van deze training is opgebouwd rond casussen en oefeningen die gebaseerd zijn op de dagelijkse praktijk van de cursist. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van foto’s, film en animaties.

Doelgroep
Verpleegkundigen en verzorgenden

Hoe werkt het?
Klik op ‘voeg toe’ en de e-learning wordt in uw winkelwagen geplaatst. Indien u nog geen account heeft op de leeromgeving van Zorg Leren dient u zich eerst te registeren. De module kunt u vervolgens via Ideal betalen. Heeft u al een account? Dan kunt u daarmee inloggen en de module via Ideal betalen. De e-learning blijft 1 jaar voor u beschikbaar.