Acute zorg en VRH

Naar categorie
Intraveneuze toediening (CARE)
Tijdsduur: 2 uur
Accreditatie: 2
Geldigheidsduur: 365 dagen

Inleiding module

Onder intraveneuze (IV) toediening verstaan we het toedienen van vloeistoffen in de veneuze circulatie. Het toedienen van vloeistoffen direct in de bloedbaan is ingrijpend en kan risico’s voor de patiënt met zich meebrengen. De intraveneuze toediening is daarom een Risicovolle Voorbehouden Handeling (Wet BIG).Doel

De training behandelt de verschillende toedieningsvormen en vloeistoffen. Uitgangspunt is dat een intraveneuze toegang is aangebracht en dat een pomp wordt gebruikt. Afhankelijk van de toedieningsvorm, kun je namelijk een volumetrische infuuspomp gebruiken, of een spuitpomp (perfusorpomp). De training bestaat uit een theoriegedeelte en een oefengedeelte.

Deze e-learning is niet voldoende om ook bekwaam te raken in het uitvoeren van de handeling. Hiervoor is een aanvullende praktijktoets noodzakelijk. 

Doelgroep 
Verpleegkundigen en verzorgenden IG.

Hoe werkt het?
Klik op ‘voeg toe’ en de e-learning wordt in uw winkelwagen geplaatst. Indien u nog geen account heeft op de leeromgeving van Zorg Leren dient u zich eerst te registeren. De module kunt u vervolgens via Ideal betalen. Heeft u al een account? Dan kunt u daarmee inloggen en de module via Ideal betalen. De e-learning blijft 1 jaar voor u beschikbaar.