Zorg en Welzijn

Naar categorie
Omaha System: Werken met het Omaha System
Tijdsduur: 2 uur
Accreditatie: 2
Geldigheidsduur: 365 dagen

Inleiding module

Het Omaha System is een classificatiesysteem, terminologie- en codestelsel voor medewerkers in de zorg en welzijnssector. Met het Omaha System kun je de acties en uitkomsten van de zorg voor je cliënten beter kiezen, sorteren en vastleggen. De e-learning-module ‘Werken met het Omaha System’ helpt je het Omaha System professioneel toe te passen in je eigen, dagelijkse praktijk. Je kan deze module ook volgen in combinatie met een dagdeel klassikale training.

De e-learning begint met een quiz die je eventuele voorkennis van het Omaha System in kaart brengt. Na deze quiz krijg je uitleg over alle stappen in het Omaha System en maak je kennis met de fictieve ‘mevrouw Van Dalen’: via een casus met diverse opdrachten leer je het Omaha System op haar specifieke situatie toe te passen. Via deze module heb je ook toegang tot het Vraag- en Antwoordgedeelte, waarin de achtergrond en de voordelen van de Omaha-systematiek wordt uitgelegd. De module sluit af met een toets, waarmee je je opgedane kennis kunt testen. Ben je niet geslaagd voor de toets, dan kun je deze één keer herkansen.

Deze e-learning heeft ‘ervarend leren’ als uitgangspunt en ondersteunt je in je methodisch-verpleegkundige proces.

Voor wie
Zorgprofessionals die met het Omaha System gaan werken, werkzaam in de langdurige zorg en de wijkdiensten.

Door wie
De e-learning ‘Werken met het Omaha System’ is ontwikkeld door The Competence Group (TCG). De eventueel te combineren klassikale trainingen zijn ontwikkeld door ZorgvoorKennis. Beide organisaties zijn voor de overdracht van kennis rond het Omaha System officieel erkend door de Stichting Omaha System Support. Hierdoor ben je verzekerd van gecertificeerd lesmateriaal.

Grootschalig inkopen
Wilt u e-learning over Omaha System inkopen voor meerdere medewerkers? Ga dan naar de website Omaha Solutions of neem contact op via (030) 256 56 25.