Medische technologie

Naar categorie
Veilig werken met elektrochirurgie
Tijdsduur: 1 uur
Accreditatie: 1
Geldigheidsduur: 365 dagen

Inleiding module

Elektrochirurgie is een methode waarbij operaties worden uitgevoerd met behulp van door elektriciteit opgewekte warmte. Voor elektrochirurgie wordt wisselspanning gebruikt met hele hoge frequenties. Een elektrochirurgie apparaat varieert de wisselspanning om verschillende elektrochirurgische technieken uit te kunnen voeren, zoals snijden en coaguleren. Samen met het gebruik van verschillende soorten elektroden kunnen daardoor uiteenlopende operaties worden uitgevoerd.Doel

De training Veilig werken met Elektrochirurgie maakt je bewust van de gevaren tijdens de uitvoering van elektrochirurgie.

Onderwerpen 
Algemene uitleg over elektrochirurgie. Toepassingen van elektrochirurgie. Veiligheidsmaatregelen tijdens de uitvoering van elektrochirurgie. 

Voor wie 
Medisch personeel op de OK en polikliniek 

Context 
Ziekenhuis 

Opbouw 
De cursus bestaat uit een theoriegedeelte gevolgd door een toets met 15 meerkeuzevragen. 

Overig 
De doorlooptijd van de cursus is ongeveer 1 uur.

Hoe werkt het?
Klik op ‘voeg toe’ en de e-learning wordt in uw winkelwagen geplaatst. Indien u nog geen account heeft op de leeromgeving van Zorg Leren dient u zich eerst te registeren. De module kunt u vervolgens via Ideal betalen. Heeft u al een account? Dan kunt u daarmee inloggen en de module via Ideal betalen. De e-learning blijft 1 jaar voor u beschikbaar.