Veiligheid

Naar categorie
Aanpak ouderenmishandeling
Tijdsduur: 1 uur
Accreditatie: 1
Geldigheidsduur: 365 dagen

Inleiding module

 

 

Ouderenmishandeling is onacceptabel, maar helaas ook moeilijk herkenbaar. Vaak hebben zorgverleners hiervoor niet voldoende kennis. In 2012 hebben de Steunpunten Huiselijk Geweld 1.027 meldingen van ouderenmishandeling ontvangen, een stijging van 3% ten opzichte van 2011 (994).Doel

In deze e-learning-module wordt u uitgedaagd na te denken over situaties van ouderenmishandeling in uw eigen (werk)omgeving en de concrete aanpak van ouderenmishandeling. Na het volgen van deze module kunt u beschrijven welke vijf vormen van ouderenmishandeling voorkomen, herkennen wat signalen van ouderenmishandeling zijn en uitleggen wat de meldcode bij ouderenmishandeling inhoudt. Bovendien kunt u een situatie van ouderenmishandeling aanpakken volgens het vijfstappenplan, waarbij ouderenmishandeling op de juiste plaats wordt gemeld.

 

 

 
Doelgroep

Professionals werkzaam bij een zorginstelling.

Hoe werkt het?

Klik rechtsonder op ‘Voeg toe’ en deze module wordt in uw winkelwagen geplaatst. Bestelt u voor de eerste keer, dan dient u zich eerst even te registeren. Daarna kunt u de module met iDEAL betalen. Heeft u al een account? Dan kunt u meteen inloggen en betalen. De module blijft daarna 1 jaar voor u beschikbaar.