Zorg en Welzijn

Naar categorie
Wondverzorging
Tijdsduur: 2 uur
Accreditatie: 1
Geldigheidsduur: 365 dagen

Inleiding module

Wonden kunnen uiteenlopende oorzaken hebben. De meest voorkomende wonden zijn schaafwonden, snijwonden, scheurwonden en bijtwonden. Wondverzorging houdt direct verband met het stoppen van bloedverlies, het verkleinen van infectierisico's, het verwijderen van vreemd materiaal en van dood weefsel, herstel van de normale anatomische verhoudingen en eventueel fixatie van het bereikte resultaat. Met de juiste kennis van wondverzorging kun je de natuurlijke samenhang van de huid herstellen.

Doel

Na het volgen van deze e-learning-training ben je in staat om de meest voorkomende wonden te herkennen, te analyseren en deze volgens protocol te verzorgen.


Onderwerpen 
Herkennen, analyseren en volgens protocol verzorgen van de meest voorkomende wonden. 
Stoppen bloedverlies, verkleinen infectierisico, verwijderen vreemd materiaal en dood weefsel. Fixatie van bereikte resultaat. 

Voor wie 
Verzorgenden 

Context 
VVT 

Opbouw 
De cursus is opgebouwd rond een aantal casussen en informatiepunten met theorie. Na afloop volgt een toets. 

Overig 
De doorlooptijd van de cursus is ongeveer 2 uur. 

Hoe werkt het?

 

Klik op ‘voeg toe’ en de e-learning wordt in uw winkelwagen geplaatst. Indien u nog geen account heeft op de leeromgeving van Zorg Leren dient u zich eerst te registeren. De module kunt u vervolgens via Ideal betalen. Heeft u al een account? Dan kunt u daarmee inloggen en de module via Ideal betalen. De e-learning blijft 1 jaar voor u beschikbaar.